De Duitser had een birdie nodig op de par vijf laatste hole om een play-off af te dwingen met de Fransman Frederic Lacroix, die het clubhuis op 18 onder par had gezet na een sublieme zeven onder par ronde van 65, maar Schneider's eagle betekende dat hij nog een stapje verder ging en tekende voor een twee onder par ronde van 70 om naar 19 onder par te klimmen en bovenaan het leaderboard te staan in Royal Óbidos Spa and Golf Resort.

De 31-jarige toonde echte moed door terug te komen van een dubbele bogey op de tweede hole (par 5) en zo voor de derde keer in zijn carrière op de European Challenge Tour de overwinning veilig te stellen en een 54-holes voorsprong om te zetten.

"Ik ben nog steeds opgewonden. Ik ben nog steeds sprakeloos, het betekent veel, zeker," zei hij. "Toen de bal viel dacht ik gewoon 'kom op, dat is het'. Ik heb er de hele dag op gewacht.

"Ik maakte een enorme fout op de tweede hole en del Rey begon birdie-birdie dus dat nam het momentum van me weg. Ik zei tegen mezelf dat ik moest volhouden, goede slagen op de greens slaan, geduldig blijven op de greens maar de putts wilden er maar niet in vallen. Ik moest geduldig blijven tot de laatste putt en ik wist op het einde dat het een super belangrijke was en ik deed het."

Schneider had zijn inspanningen eerder dit jaar gericht op de Europese Tour nadat hij in 2020 in de top vijf van de Road to Mallorca Rankings eindigde, maar een overwinning in de Kaskáda Golf Challenge in juli veranderde zijn kijk op het seizoen.

"Mijn belangrijkste focus aan het begin van het seizoen lag op de Europese Tour, maar ik deed het niet zo goed," zei hij.

"Ik miste drie toernooien omdat ik niet in staat was om te spelen, dus ging ik naar Tsjechië omdat ik de plaats kende en ik daar altijd goed speelde. Ik wilde gewoon een ervaring van een week op de Challenge Tour maar ik won het, dus het hele schema veranderde weer.

"Met meer mogelijkheden op de Challenge Tour, dacht ik dat het een betere manier was om een European Tour kaart veilig te stellen via de Challenge Tour en ik heb het geluk dat het nu al gebeurd is."

Lacroix eindigde op de tweede plaats, waardoor hij binnen de top 20 van het klassement op weg naar Mallorca eindigde, terwijl de 23-jarige Alejandro del Rey uit Spanje drie slagen verder op de derde plaats eindigde met 15 onder par en daarmee zijn beste finish in zijn carrière behaalde. Jens Dantorp uit Zweden eindigde op een gedeelde vierde plaats op 13 onder par met Ricardo Gouveia, de hoogstgeplaatste Portugees.

Todd Clements uit Engeland, Daniel Hillier uit Nieuw-Zeeland en Lukas Nemecz uit Oostenrijk eindigden op een gedeelde zesde plaats op 12 onder par met Kristian Krogh Johannessen een slag verder terug op de negende plaats.

Schneiders overwinning, zijn tweede van het seizoen na zijn triomf in Tsjechië, brengt hem 12 plaatsen omhoog naar de tiende plaats op de Road to Mallorca Ranking, die nog steeds wordt aangevoerd door de Spanjaard Santiago Tarrio. Gouveia verstevigde zijn greep op de tweede plaats in het klassement na zijn gelijkspel voor de vierde plaats, terwijl de Spanjaard del Rey de grootste schuiver van de week was met een stijging van 34 plaatsen naar de 60e plaats.

De volgende halte op de Road to Mallorca is de Swiss Challenge, die plaatsvindt op Golf Saint Apollinaire van 30 september - 3 oktober 2021.