Sporting heeft zich vandaag voor de derde keer geplaatst voor de kwartfinales van de Europa League in het voetbal, door Arsenal, koploper in de Premier League, met 5-3 te verslaan in de strafschoppenserie, na 1-1 in de 120 minuten.

Na het 2-2 gelijkspel in Alvalade scoorde Xhaka, in de 19e minuut, voor de 'gunners' en Pedro Gonçalves, met een schot vlak voor het middenveld, in de 62e minuut, voor de 'leeuwen', die na 118 minuten op 10 kwamen te staan, voor uitzetting van Ugarte, maar zegevierden in de 'loterij', waarin Adán het schot van Martinelli stopte.

De 'leeuwen'-formatie, die in 2011/12 en 2017/18 al in de 'kwartfinale' stond, zal vrijdag te weten komen welke tegenstander, tussen Manchester United, Sevilla, Juventus, Roma, Bayer Leverkusen, Feyenoord en Union Saint-Gilloise.