Mai multe specii sunt văzute aici, dar numai trei specii cresc în Algarve, Booty, Bonelli și Short-Toed.



AcvilaBooted este relativ mică, cu o anvergură a aripilor de 110 până la 132 cm și este migratoare, trăind aici în timpul sezonului de reproducere în păduri deschise și pe teren deluros și călătorește spre sud în timpul iernii.



Următorul este Bonelliâs Eagle cu o anvergură a aripilor de până la 180 cm. Picioarele lor sunt neobișnuit de lungi, iar picioarele și taloanele sunt enorme pentru dimensiunea lor. Cercetătorii au descoperit că această specie vânează în tandem cu partenerul lor de împerechere și este probabil ca acest lucru să se facă pentru a consolida relația de perechi. Vânează o selecție largă de pradă, inclusiv mamifere, șopârle și păsări mai mici.



Urmeazăvulturii cu degetele scurte, cu o anvergură a aripilor de 162 până la 195 cm. Uneori, numit Short-Toed Snake Eagles, ei mănâncă în primul rând reptile și ocazional păsări și mamifere. Dacă încearcă să smulgă un șarpe prea mare pentru a-l ridica, îl vor lupta pe pământ cu cioc și taloni până când șarpele moare.



Vulturii imperiali spaniolisunt și aici, cu o anvergură a aripilor de până la 220 cm și se găsesc doar pe Peninsula Iberică. Populația lor este foarte scăzută și, până de curând, au fost considerate pe cale de dispariție critică. Această specie preferă pădurile uscate și mature ca habitat.



Văzut și în Portugalia este Vulturul de Aur. Acesteasunt impresionant de uriașe, cu o anvergură masivă a aripilor de până la 2,3 m, cu un cap care pare mic pentru corp, dar include un cioc răuțit și sunt vânători rapizi de experți, care se hrănesc cu mamifere mici.



De obicei, se împerechează pentru viață și, pentru a impresiona o femeie, un bărbat ar putea ridica un băț sau o stâncă și ar zbura în sus, doar pentru a-l arunca și apoi se poate arunca în jos pentru a-l prinde înainte de a aterizează.



Un vultur pe care îl veți vedea aici este Vulturul Harpy, deoarece acestea se găsesc în și în jurul Americii de Sud și sunt în prezent listate ca fiind aproape amenințate de IUCN.



O pasăre care măsoară 1m de la cioc la coadă, cu o anvergură a aripilor de 2m (o ușă standard este această înălțime pentru comparație), picioarele de mărimea unei mici încheietura mâinii copilului și taloni de mărimea ghearelor de urs grizzly, mănâncă aproape orice vrea!



Talonii mortali ai unui vultur harpy curbat, ghaloanele din spate sunt mai mari decât ghearele ursului grizzly la 13cm lungime și pot exercita câteva sute de kilograme de presiune (peste 50 kg), zdrobind oasele pradă și ucigându-i instantaneu victima.



În modul de vânătoare, vulturii își pot întoarce capul cu 180 de grade pentru a face față în sus în timp ce zboară prin pădurea tropicală densă și își pot pufni penele capului, pentru a crea o pâlnie acustică pentru a direcționa sunetul către urechi.



Este posibil să nu fie cea mai mare pasăre de pradă (condorul andin umple acel slot cu o anvergură a aripilor de 3 m), dar această răpitoare este cu siguranță cea mai grea și mai puternică dintre păsări.



Este excelent la economisirea energiei și va zbura sub baldachinul pădurii, folosind marile sale ghaloane pentru a smulge maimuțe și leneși care pot cântări până la 7,7 kg.



O harpie este capabilă, într-o urmărire serioasă, să atingă viteze de 80 km pe oră și se scufundă pe pradă și o smulge cu picioarele întinse.



La fel ca majoritatea vulturii, femela este aproape de două ori mai mare decât masculul. Se împerechează pentru viață și vor face un cuib la aproximativ 2,7 m de la sol. Interesant este că femela depune două ouă - dar odată ce primele eclozări, ea nu mai încălzește a doua și nu va ecloza.



Ambii părinți își petrec timpul protejând și ridicându-și puiul până când pleacă, de obicei în termen de 6 sau 7 luni, deși se întoarce la cuib în următoarele 6-10 luni pentru o masă ocazională gratuită!



O pereche de harpi va produce un pui la fiecare 2-4 ani. Young âharpiesâ ajunge la maturitate sexuală până la vârsta de 5 ani şi având în vedere şansa, va trăi până la 35 de ani.




Vederea vulturului este de 4 până la 8 ori mai puternică decât a noastră, așa că, dacă le puteți vedea, fără îndoială, vă pot vedea!