I matchen, med 35 minuter i varje halvlek, startade manager Rúben Amorim med Diego Callai, Matheus Reis, Coates, Eduardo Quaresma, Gonçalo Esteves, Matheus Nunes, Dário Essugo, Rúben Vinagre, Jovane Cabral, Tiago Tomás och Gonzalo Plata.

Under matchen, där även Tiago Tomás, Matheus Nunes, Matheus Reis och Gonçalo Esteves gjorde mål för Sporting, fick även Antunes, Pedro Marques och Tiago Ferreira spela.

Sporting återvänder till Lissabon den 21 juli, där det nationella mästarlaget tar en paus på torsdag och återvänder till arbetet på fredag, på Academia de Alcochete, klockan 10.00, bakom stängda dörrar.

På scenen i Lagos kunde Rúben Amorim, förutom träningsmatchen den 21 juli, se sitt lag i matcherna mot Portimonense (2-2), Belenenses SAD (2-1) och Angers (2-0).

Sportings lag inleder säsongen den 31 juli, med en match i Supercupen, mot Sporting de Braga, vinnare av portugisiska cupen, i en match som spelas på Estádio Municipal de Aveiro med start kl. 20.45.

Mindre än en vecka senare börjar man försvara titeln som nationell mästare och möter Vizela hemma, fredagen den 6 augusti (kl. 20.15), i den första omgången av I fotbollsligan.