Ronaldo gjorde det första målet i matchen mellan Portugal och Ghana i WorldCup 2023 i den andra perioden av matchen i den 65:e minuten. João Felix, 27, gjorde det andra målet i den 78:e minuten. Det tredje målet gjordes i den 80:e minuten av Rafael Leão.

Cristiano Ronaldo, 37, hade gjort ett mål i var och en av VM-utgåvorna 2006, 2010 och 2014 och fyra i den senaste (2018), efter att ha gjort sitt åttonde mål i dag, på en dag då han genomför sin 18:e match i tävlingen.

Spelaren från Madeira, född den 5 februari 1985, debuterade 2006 och gjorde mål i den andra av sex spelade matcher, med det andra målet mot Iran (2-0), efter en straffläggning, i den 80:e minuten.

Fyra år senare gjorde han också sitt andra mål i sin andra av fyra matcher och gjorde Portugals sjätte mål i en 7-0-match mot Nordkorea i den 87:e minuten.

År 2014 gjorde Ronaldo också mål igen, den här gången i den tredje matchen: återigen nära slutet, i den 80:e minuten, gjorde han segermålet mot Ghana (2-1), i en match där det var nödvändigt att göra mål för att nå nästa 16'.

I den förra upplagan, för fyra år sedan, inledde den portugisiske "kaptenen" på bästa sätt, med ett "hattrick" mot Spanien (3-3), inklusive en straff och en direkt frispark, i den 88:e minuten, och sedan segermålet mot Marocko (1-0), i den fjärde minuten.

Efter de fyra målen i de två första matcherna gjorde han inget mål i de två sista, inklusive det som ledde till att den portugisiska klubbens formation slogs ut i åttondelsfinalen, mot Uruguay (1-2).

År 2022 startar Ronaldo återigen med ett mål i sin debut och förutom detta rekord är han nu bara en från att jämföra med Eusébio som Portugals bästa målskytt i VM, efter att "kungen" gjorde sina nio mål på bara sex matcher 1966.

Den portugisiska "kaptenen" i landslaget vet å andra sidan att hans rekord med mål i fem VM-kvalmatcher inte kommer att kunna slås i den här upplagan av tävlingen.

Just nu står det 3-2 mellan Ghana och Portugal, med Ghanas mål i den 73:e och 88:e minuten.