Portugalilainen lähti neljännelle kierrokselle kolmen lyönnin päässä kärjestä, mutta sekoitettuaan kuusi birdietä ja yhden bogeyn hän nousi johtotaulukon kärkeen ja varmisti kolmen lyönnin voiton Danzhou Ancient Saltern Golf Clubilla.

Gouveia liittyy englantilaisen Warren Bennettin rinnalle Challenge Tourin kaikkien aikojen voittajien listan toiselle sijalle, yhden taakse englantilaisen Iain Pymanin, jolla on kahdeksan voittoa.

32-vuotias nousi kymmenenneksi Road to Mallorca -rankingissa ennen R&A:n tukemaa Rolex Challenge Tour Grand Final -kilpailua, ja hänellä on hyvät mahdollisuudet saada takaisin DP World Tourin pelioikeudet vuodeksi 2024.

"Tänään oli uskomaton päivä", hän sanoi. "Olosuhteet olivat todella vaikeat, ja pelasin erittäin hyvin takayksikön. "Pysyin hyvin kärsivällisenä siellä ja käytin tilaisuuteni, kun ne tulivat. Tiesin, että viimeiset reiät pelataan tuuleen päin, ja olen niin onnellinen voitosta.

"Tämä on luultavasti toinen suosikkivoittoni ensimmäisen Challenge Tourin voittoni jälkeen. Vuoden alussa suunnitelmani oli pelata DP World Tourilla, mutta Abu Dhabi Challengen voiton jälkeen ajattelutapani muuttui, ja olen niin iloinen, että tein päätöksen pelata Challenge Tourilla.

"Olen keskittynyt palaamaan DP World Tourille ja tämä voitto on minulle niin tärkeä."

Sveitsin Joel Girrbach sijoittui toiseksi tuloksella 13 alle par, kun taas kiinalainen amatööri Wenyi Ding, italialainen Francesco Laporta ja englantilaiset Steven Brown ja Will Enefer sijoittuivat lyönnin päässä kolmanneksi.

Gouveia nousi 15 sijaa kymmenenneksi Road to Mallorca -rankingissa, kun taas espanjalainen Manuel Elvira siirtyy paalupaikalle ennen toiseksi sijoittunutta ranskalaista Ugo Coussaud'ta. Eteläafrikkalainen Casey Jarvis on kolmantena, kun taas ruotsalaiset Jesper Svensson ja Adam Blomme muodostavat viisi parasta.

Brown nousi kolmannen sijansa ansiosta 29 sijaa ja sijoittui 41:nneksi, joten hän pääsee ensi kuussa Rolex Challenge Tourin Grand Final -kilpailuun.

Kauden päätöskilpailu järjestetään Club de Golf Alcanadassa 2.-5. marraskuuta, kun rankingin 45 parasta pelaajaa taistelevat yhdestä tarjolla olevista 20:stä himoitusta DP World Tour -kortista.